Pošto su mediji objavili priču o padu rakete u dvorište Aćimovića u centru Kuršumlije, policija je, obišla njegovo dvorište i crvenim trakama obeležila mesto pada. I tada mu je rečeno da će raketu preuzeti stručna lica. 

 

Potraga za stručnim licem trajala je, međutim, četiri dana. Aćimović je iz dvorišta ispratio nekoliko ljudi, koji su rekli da su od nekoga poslati, ili zaduženi za preuzimanje rakete.

– Bilo je i verbalnog sukoba oko rakete. Prvo je došao čovek i rekao da su ga poslali iz Hidrometeorološkog zavoda iz Kruševca. Nije se legitimisao niti mi to nekako dokazao. Nisam mu dao raketu – rekao je Aćimović agenciji Beta.

Odmah posle toga, kod njega je došao strelac iz protivgradne stanice Dubrava, koji je takođe pokušao da oduzme raketu.

– Pregledao čovek raketu, video oznake, serijski broj i kaže, kako on nije pucao tom raketom, ali da mora da je oduzme, jer su mu naložili iz Kruševca. Naravno nisam mu je dao – priča Aćimović.

Četiri dana je raketa bila kod Aćimovića u šupi, da bi ponovo došao čovek, koji se takođe predstavio kao predstavnik hidrometeorološkog zavoda iz Kruševca. Aćimović je ovaj put uz konsultaciju sa policijom predao raketu.

Inače, raketa sa oznakom Trajal i serijskim brojem i godinom proizvodnje, tokom nevremena je promašila gradonosni oblak i kroz suncobran pala u dovorište Miroslava Aćimovića. 

Istovremeno, još nekoliko raketa je promašilo oblake, pa su njihovi delovi padali na druge kuće, takođe u centru grada. 

Jedan deo protivgradne rakete pao je u blizini ekonomske škole. Učenici te škole su snimili raketu kako gori na trotoaru.loading...