“SVAKA ČAST DOKTORU, koji je smeo OVO da kaže ALEKSANDRU VUČIĆU” (VIDEO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je juče u društvu gradonačelnika Beograda prof. dr Zorana Radojičića i ministra zdravlja Zlatibora Lončara Institut za zdravstvenu zaštitu majke i deteta.

Beoinfo

Podaci pokazuju da je od početka sezone obolelo više od 100.000 ljudi, dok je zbog komplikacija izazvanih gripom umrlo najmanje 30 osoba. Zbog gripa je produžen raspust u svim školama za nedelju dana. U bolnicama je na snazi karantin i zabranjene su posete… osim ako niste predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

PROČITAJTE JOŠ:

Još 1985. Mija Aleksić je napravio PARODIJU NA PESMU Miroslava Ilića i najbolje opisao SRBIJU DANAS (VIDEO)

Ovo se čekalo! ZORAN KESIĆ objasnio PROTESTE 1 od 5 miliona u 60 sekundi i – POKIDAO (VIDEO)

MIŠA VACIĆ ponovo je gostovao u emisiji uživo! Komentari kažu – ko je video OVAJ SNIMAK plače od smeha (VIDEO)

REKLAMA RTS-a izazvala haos, komentari kažu – 58 SEKUNDI zbog kojih je VREDELO PLAĆATI TV PRETPLATU (VIDEO)

On je juče, zajedno sa ministrom zdravlja i gradonačelnikom Beograda posetio Institut za majku i dete, gde je obišao odeljenje hematoonkologije. Uprkos stavljanju zaštitne maske na ulasku u bolnicu, predsednik je obilazak pacijenata nastavio bez nje.

Poseta predsednika naišla je na ošte kritike na društvenim mrežama gde se raspravljalo o tome da li je i u sezoni gripa, ovako nešto neophodno? Naročito velike kritike izazvao je potez predsednika koji se, baz zaštitne maske fotografisao sa bolesnom decom, kojoj je imunitet ionako slab.

Na snimku se čak i čuje doktor koji kaže: “Nećemo unutra”, ali nakon samo nekoliko sekundi predsednik je ipak ušetao u sobu, pozdravio se sa majkom, a nešto kasnije i slikao sa bolesnim dečakom.

Ipak, još i više od ovoga, bes javnosti izazvala je izjava ministra zdravlja Zorana Lončara koji je potez predsednika pokušao da “opravda”.

– To su deca sa najtežim oboljenjima za koju je kranje neizvesno šta će biti i kad ima želju da hoće da vidi predsednika – a videli ste i onaj dečko Ognjen koji hoće da se slika sa njim, e onda kad ispoštujete sve to, onda je valjda najmanja stvar ispuniti želju tom detetu, mislim da to nije prevelika želja – naveo je Lončar.

Nakon događaja, neke opozicione organizacije i javne ličnosti traže ostavku ministra, a bura na društvenim mrežama se ne stišava.