“SVAKA PROGNOZA JE NEZAHVALNA”: Mladić koji se upucao u stomak nije životno ugrožen

Nišlija M.P. (19) koji je nehotice ispalio metak iz pištolja sebi u stomak operisan je i oporavlja se na Klinici za anesteziju i intenzivnu terapiju, kazali su danas agenciji Beta u niškom Kliničkom centru (KC).

Pistolj
Pixabay.com

– Pacijent je stabilno, svestan je i diše spontano. S obzirom na težinu i specifičnost povreda, svaka prognoza je nezahvalna, ali trenutno neposredno nije životno ugrožen – rekli su u KC Niš.

U Kliničkom centru su takođe kazali da je metak mladića pogodio u levi slabinski deo, nanevši mu povrede tankog i debelog creva, ali na sreću zrno nije oštetilo vitalne organe zbog čega je u bolnicu stigao svestan.

Prema nezvaničnim informacijama, mladić se povredio slučajno, kada je hteo da napravi selfi sa pištoljem koji pripada ocu njegovog druga.

Do ranjavanja je došlo u stanu u Ulici Stanoja Bunuševca, a pored mladića koji se nehotice povredio u sobi su se u tom trenutku nalazila još dva njegova druga. 

Policija je potvrdila da je juče popodne, u 16.35 sati prijavljeno da je Hitna pomoć zbrinula osobu ranjenu vatrenim oružjem. Više javno tužilaštvo obavešteno je o ovom slučaju.