Temperaturne razlike proteklih dana ne možemo da ne primetimo. Iako većini godi sunčano i toplo vreme, ogromne oscilacije u temepraturi ipak ne pogoduju svima.

 

Već smo navikli da je trenutno u Srbiji ”proleće pre proleća”, ali stravične oscilacija u vremenskim prilikama ipak nas podsećaju da ne smemo da se opustimo. Ipak je februar!

Još ćemo se načekati do zvaničnog početka proleća, pa samim tim i stvarnim temperaturama za to odba godine. Ovo sad pomalo je nezdravo za sve nas.

Na sajtu accuweather.com prikazana je mapa vremena za ceo februar, a oscilacije su baš primetne. Jutarnje temperature u minusu, a dnevne iznad proseka. 

VANDALIZAM u Novom Sadu: Upropastili deci igralište, stanari obližnjih zgrada očajni (FOTO)

Za dve nedelje očekuje nas i pad temeprature, što znači da će najviša dnevna biti oko 9 stepeni. Jutarnje temperature tih dana biće ispod nule, što ukazuje na to da ipak ne smemo da se opustimo. Takođe, moguće su i padavine, pa bi zato uvek u sebe valjalo imati jedan kišobran.

Tokom noći između ponedeljka i utorka i u utorak ujutru moguća je veća oblačnost, a ponegde i slaba kiša.

U sredu će biti oblačno sa kišom i vetrovito, na visokim planinama uveče i sa snegom. Duvaće umeren i jak vetar, južni i jugoistočni, na planinama i u košavskom području povremeno i sa udarima olujne jačine

 

Nagle promene vremena ne prijaju onima sa kardiološkim i pulmološkim problemima. Pad atmosferskog pritiska izaziva smanjenje količine kiseonika u organizmu, a to dovodi do „manjka” u srčanom mišiću i mozgu, pišu “Večernje novosti”

Najizraženije tegobe zbog promenljivog vremena imaju reumatičari, astmatičari, srčani bolesnici sa anginom pektoris i hipertenzijom, osobe koje imaju čir na dvanaestopalačnom crevu i želucu, i oboleli od različitih psihičkih tegoba, pre svega psihoza.loading...