“SVAKOG DANA U NAŠIM MISLIMA”: Prošlo je godinu dana od Mandine smrti i njegove kolege su napisale DIRLJIVO PISMO!

Manda
Printscreen

Nije on nas napustio, on je samo otišao sa ove scene, ali tu je... Dokle god ima onih koji će ga se sećati.

 

Prošlo je već godinu dana kako nam sa pozorišnih dasaka i televizijskih ekrana nedostaje glumac dečijih očiju – Milorad Mandić. Preminuo je na sceni, tokom pretpremijere predstave “Petar Pan” u Ustanovi kulture “Vuk Karadžić”, 15. juna 2016. godine pod posledica srčanog udara. Sahranjen je u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju, pored još dve glumačke legende Velimira Bate Živojinovića i Dragana Nikolića, uz tonove omiljene pesme “Nesanica”.

Mile Pile, Viljuška, Mileta, Runda, Kurjak, Milašin… Milorada Mandića pamtićemo po mnogim ulogama, ali najviše po onoj u kojoj je on bio Manda – najbolji prijatelj svih klinaca, otac, suprug, kolega, čovek.

Povodom godišnjice Mandinog odlaska, pozorište “Boško Buha” objavilo je saopštenje kojim se prisećaju rano preminulog kolege i upravnika.

Džordž Bernard Šo je rekao: „Život izjednačuje sve ljude. Smrt otkriva izuzetne.“

Mi smo, doduše, nekako uvek znali da je naš Milorad Mandić Manda poseban čovek.

Svakog dana smo svedočili njegovoj velikoj posvećenosti, energiji, odlučnosti, upornosti i ljubavi koju je imao za svakoga. Znali smo da je izuzetan, ali kako to biva, uzimali smo to ponekad zdravo za gotovo, misleći da će on uvek biti tu, i da će naš zajednički put mnogo duže trajati. Da imamo još vremena.

Tek njegova prerana smrt probudila je u nama svest sa kakvim smo čovekom svakog dana provodili vreme, sa kakvim smo čovekom sarađivali, družili se, svađali se, smejali i delili ideje o budućnosti našeg pozorišta. Iako već godinu dana nije sa nama, naš Manda je svakog dana u našim mislima, sećanjima i razgovorima. A ta sećanja ne blede, i neće nikada izbledeti.

Pozorište Boško Buha