Republička izborna komisija potvrdila je predsedničku kandidaturu Luke Maksimovića, poznatijeg kao Ljubiša Preletačević Beli.

Za takvo rešenje glasalo je 19 članova RIK-a, dva su bila protiv i nije bilo uzdržanih.

Ljubi čika, esam vam reko da će sve biti u redu i bez sikiranja. De može da propadne vaše stajanje u redovima po pet sati?! Idemo sad SAMO JAKO! Širimo ljubav i veselje u vunenim čarapama. AVE BELI – napisao je Preletačević na Fejsbuku.

Preletačević je takođe na Fejsbuku uz komentar okačio i fotografiju na kojoj se vidi on umesto statue “Pobednika” na Kalemegdanu.

Nakon burne sednice, RIK je od nekoliko predloga usvojio onaj kojim je proglasio kandidaturu grupe gradjana “Ljubiša Preletačević Beli – Beli samo jako”.

Time je lista kandidata za predsedničke izbore zaokružena na 11 kandidata.

Preletačević je dokumentaciju za kandidaturu podneo u nedelju oko 22h, a ponovo je pozvan u RIK nešto pre ponoći zbog problema sa dokumentacijom.

Jedan od članova RIK je rekao za portal Insajder.net da je problem u tome što u izjavama ne postoji odrednica “Grupa građana” pre imena “Beli – samo jako”.

Predstavnici opozicije su naveli da oni podržavaju kandidaturu Belog.

RIK je prethodnih dana proglasio kandidature Aleksandra Vučića, Saše Jankovića, Vojislava Šešelja, Vuka Jeremića, Boška Obradovića,.Saše Radulovića, Aleksandra Popovića, Milana Stamatovića, Nenada Čanka i Miroslava Parovića.