SVE JE BILO DOBRO ISPLANIRANO: Filmska pljačka u Zemunu, lopovi MUNJEVITO NESTALI sa mesta zločina

policija
Pixabay.com

U noći između četvrtka i petka opljačkana je menjačnica u supermarketu DIS na auto-putu u Zemunu, pišu "Večernje novosti".

 

Dvojica maskiranih razbojnika, kako se nezvanično saznaju “Večernje novosti”, provalila su u prodavnicu automobilom BMV bez registarskih tablica i iz lokala odnela sef sa oko 30.000 evra.

Kradljivci su, navodno, prvo vešto onesposobili kamere ispred menjačnice i šipkom razbili spoljno staklo, koje se razletelo na sve strane. Razvalili su video-nadzor, a potom seli u automobil, dodali gas i krenuli u rikverc. Upali su vozilom unutra, a potom se ustremili na trezor. Potom su metalnu sajlu obmotali oko sefa i prikačili ga za kuku automobila. Kada su ga iščupali, ubacili su “plen” u vozilo i nestali u nepoznatom pravcu. U celoj pljački učestvovale su najmanje dve osobe, navodi beogradski list. 

Kako ističu zaposleni, pljačka je, izgleda, bila dobro isplanirana, a lopovi su munjevito napustili mesto zločina. 

Ovakva pljačka nije uobičajena i istraga se trenutno odvija u više pravaca. Sumnja se da su lopovi bili dobro organizovani i da su se prethodno dobro upoznali sa objektom. U istrazi bi trebalo da pomognu snimci sa video-nadzora.