Eugen Jakovčić iz Dokumente bio je na izricanju presude Slobodanu Praljku. On je na svom Fejsbuku objavio fotografije koje su nastale pošto se Praljak otrovao. Jakovčić je rekao kako je na sudu vladao potpuni haos, kako je sve bilo paralizovano, a hrvatska ambasadorka je histerisala.

 

Trudim se da složim utiske, ali… Još uvek mi ne ide u glavu da se dogodilo to sa ispijanjem otrova u trenutku pošto je Agius izrekao pravosnažnu presudu od 20 godina za Slobodana Praljka. Koleginici koja je u sudnici sedela do mene rekao sam “reci mi da sanjam”.

Haos koji je posle toga nastao u Tribunalu je neverovatan za jednu ovakvu instituciju. Sve službe su bile u potpunoj paralizi. Trebalo im je više od sat vremena da Praljka prebace u 10 minuta udaljenu bolnicu.

Hrvatska ambasadorka u Holandiji je histerisala po holu suda tražeći od portparola Tribunala da je hitno odvede predsedniku Tribunala, očito nemajući ikakvih saznanja da je predsednik Agius ujedno i predsedavajući žalbenog veća u predmetu Prlić i dr. i da u trenucima trovanja jednog od osuđenika ima važnijih stvari da obavi.loading...