SVE JE IZMIŠLJENO?! MUP tvrdi da su prijave pokušaja otmice dece LAŽNE

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je danas da su mnoge prijave pokušaja otmice dece prethodnih dana bile lažne.

BETA

Predstavnik Uprave policije Ranđel Milošević rekao je da je u nekim slučajevim pregledom video nadzora utvrđeno da se pokušaj otmice uopšte nije dogodio, dok su u nekim slučajevima deca potvrdila da su sve izmislila.

On je rekao da je policija u Novom Sadu ustanovila da navodi o prijavi otmice devojčice (12) nisu tačni, jer je ona naknadno rekla da je slučaj prijavila zato što je videla sličnu vest, da su prošlog meseca dvojica dečaka iz Železnika prijavila pokušaj otmice devojčice, koja je zapravo bila kući sa roditeljima i da je devojčica iz Grocke juče prijavila otmicu, što joj je bio izgovor za izostanak iz škole.

Ranđelović je pozvao roditelje i nastavnike da svaki događaj ili saznanje u vezi sa pokušajem otmice deteta prijave policiji, a da neproverene informacije ne šire na društvenim mrežama ili obaveštenjima i preko vajber grupa. 

“Mnoge od tih informacija koje se objavljuju dovode do podizanja panike i uznemirenja javnosti, a da zvaničnih prijava uopšte nema, niti se slučaj uopšte dogodio”, naveo je Ranđelović i dodao da će policija preduzeti adekvatne mere ako se utvrdi da su informacije netačne, a da ih je neko svesno objavljivao i širio.

U saopštenju se dodaje da MUP postupa po svakoj prijavi ili saznanju nasilja nad detotom ili učenikom, da su u Srbiji otmice veoma retke, ali da policija svim prijavljenim slučajevima pristupa sa pažnjom.