SVE JE SPREMNO: Aerodrom Morava kod Kraljeva od danas OTVOREN za civilne letove

Na taj aerodrom je oktobra 2011. godine sleteo prvi putnički avion tipa ATR u kome se nalazio tadašnji predsednik Srbije Boris Tadić dok je Dragan Šutanovac, koji je tada obavljao funkciju ministra odbrane, izjavio da će "Morava" biti spremna za redovan putnički saobraćaj od proleća 2012. godine.

Wikipedia/Ministry of Defense of the Republic of Serbia

Aerodrom “Morava” kod Kraljeva od danas će biti otvoren za civilni vazdušni saobraćaj a, kako je ranije izjavila ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, u toku su razgovori sa kompanijama koje žele da obavljaju putničke i transportne letove sa tog aerodroma. 

Otvaranju će kako je najavljeno, prisustvovati predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik.

Predsednik Srbije ranije je izjavio da će nekadašnji vojni aerodrom Ladjevci biti osposobljen za prijem putničkih aviona tipa ATR i Boing 737 a da će za godinu moći da sleću i avioni Erbas.

Vojni aerodrom kod Kraljeva (Ladjevci) izgradjen je 1967. godine, a prva jedinica na tom objektu bila je 235. lovačko-bombarderska eskadrila koja je bila opremljena avionima F-84 Tanderdžet. 

Na taj aerodrom je oktobra 2011. godine sleteo prvi putnički avion tipa ATR u kome se nalazio tadašnji predsednik Srbije Boris Tadić dok je Dragan Šutanovac, koji je tada obavljao funkciju ministra odbrane, izjavio da će “Morava” biti spremna za redovan putnički saobraćaj od proleća 2012. godine.