SVE JEZIVIJE I JEZIVIJE: Nakon šokantnog snimka zlostavljanja isplivali zastrašujući detalji o stanju bebe (VIDEO)

Kako prenose mediji lekari su kod bebe uočili nekoliko povreda traumatskog karaktera.

printscreen

Beba od sedam meseci koju majka Silvija Saitović (21) bukvalno bacaka kao da je lutka, ima povrede, a sada je otkriveno i kakvu je torturu doživljavalo ovako malo biće.

Saitovićeva je, podsetimo, snimljena na Novom Begoradu, u Bulevaru Zorana Đinđića, dok se grubo ponaša prema detetu starom sedam meseci, i tereti se za dva krivična dela, a preti joj kazna zatvora od 12 godina.

Jezivi snimak žene kako bacaka bebu izazvao je burne reakcije javnosti, nakon čega su reagovale i nadležne službe. Kako su preneli mediji, utvđeno je da se radi o Silviji Saitović (21), koja već ima dvoje dece. Svo troje povela je da u njihovom društvu prosi.

Kako prenose mediji lekari su kod bebe uočili nekoliko povreda traumatskog karaktera.

Centar za socijalni rad preuzeo je brigu o bebi i dvoje dece, ona su zbrinuta, a nakon što su pregledana ustanovljeno je da beba ima podlive koje su najverovatnije zadobijene od udaraca – prenose mediji.

Kod bebe su, navode dalje, konstatovane povrede po glavi i telu kao i one u vidu različitih promena na koži i sluzokoži.

Takođe je pronađena i karakteristična povreda na koži leve potkolenice u vidu cirkularno trakaste promene koja obuhvata celu potkolenicu. Kao da je bebu neko stezao i vezivao, ali ne može se tačno utvrditi kada su nastale, već su traumatskog karaktera – kaže izvor.

Drugi izvor kaže da se za sada ne zna ko je i kada detetu nanao povrede, odnosno da li su one nastale tokom zlostavljanja tog dana kada je majka i snimljena ili ranije.

Detetu je povrde najverovatnije naneo otac, a detalje će utvrditi dalja istraga.loading...