SVE NOVE ODLUKE KRIZNOG ŠTABA NA JEDNOM MESTU: Stupile na snagu odmah

Na jučerašnjem zasedanju Kriznog štaba donete su odluke koje će se dopasti građanima Srbije. Oštrijih mera nema, ali ima olakšica za budžet.

Printscreen RTS

Krizni štab odlučio je da se smanji cena PCR testa sa 9 na 6.000 dinara, saopšteno je nakon sednice Kriznog štaba. Smanjuju se i cene antigenskog testa – sa 3.500 na 1.800 dinara.

Takođe, i period izolacije je skraćen sa 10 na 7 dana.

Mere protiv koronavirusa ostale su iste, a o modelima nastave u centralnoj Srbiji biće odlučeno u utorak, rečeno je danas nakon sednice Kriznog štaba.

Vojvodina

Osnovci u Vojvodini od ponedeljka će ići u školske klupe, srednjoškolci će pratiti nastavu onlajn, a maske će za sve biti obavezne, saopštilo je ministarstvo prosvete jutros.

Tim za škole doneo je odluku da učenici osnovnih škola u AP Vojvodina, kojima se juče završio zimski raspust, obrazovno-vaspitni rad od ponedeljka, 17. januara 2022. realizuju kroz neposredni rad u školi.

Za učenike srednjih škola u AP Vojvodina, od ponedeljka, nastava će se odvijati po kombinovanom modelu. Učenici će ići u školu dan za danom, podeljeni u dve grupe.