SVE PO STAROM: Autobusi ipak polaze iz Bloka 42

Kofer
Pixabay.com

Iako je bilo najavljeno da će od danas turistički polasci biti izmešteni sa parkinga u Bloku 42, to se nije dogodilo i svi polasci do daljeg će kretati odatle.

 

Predsednik Nacionalne asocijacije turističkih agencija JUTA Aleksandar Seničić izjavio je za B92 da će svi turistički polasci i dalje kretati sa parkinga u Bloku 42, jer je Parking servis preinačio svoju odluku da taj prostor napusti i odlučio da ostane, čime je parking zadržao svoju funkciju.

Seničić je objasnio da su turističke agencije ranije dobile obaveštenje da će se Parking servis, koji gazduje parkingom, povući 15. marta čime bi se iselili i svi turistički polasci, ali da je u međuvremenu promenio odluku,što znači da će sve ostati po starom.

Seničić je kazao da se nada da će tako ostati i tokom letnje turističke sezone, s obzirom na to da su turističke agencije prodavale i prodaju aranžmane sa obaveštenjem da je mesto polaska upravo novobeogradski Blok 42. Ukoliko bi se to promenilo, kako navodi, došlo bi do problema koji bi mogli da dovedu i do otkazivanja aranžmana.

Trajno rešenje za turističke polaske, međutim, i dalje nije nađeno, s obzirom na to da je parking u Bloku 42 samo trenutno u funkciji polazaka turističkih autobusa, jer se očekuju radovi na izgradnji nove glavne autobuske stanice i neminovno njeno ponovno izmeštanje, kaže Seničić.

Direktor JUTA kaže da se već neko vreme razgovara sa pradstavnicima gradske uprave, kako bi se našlo trajno rešenje i dodaje da bi bilo dobro kada bi nova glavna autobuska stanica imala poseban terminal samo za turističke polaske, kao što je to uobičajena praksa.

U međuvremenu, gradska uprava je ponudila kao moguće lokacije autobusku stanicu “Lasta” i parking kod Sportskog centra „Milan – Gale Muškatirović”. Nijedna od tih lokacija nije po rečima Seničića odgovarajuća, “Lasta” jer će se i sama seliti, dok je lokacija sportskog centra saobraćajno neprihvatljiva jer je daleko od auto-puta i nije dobro saobraćajno povezana.

Otuda su turistički poslenici predlagali, navodi on, da se za tu svrhu privede nameni zadnji deo kod Sava centra, ispod mosta Gazela, koji bi bio idealan, ali za sada odgovor gradskih vlasti nisu dobili.