Sve se može kad se komšije slože: Ova ZGRADA NA VOŽDOVCU ima najdivnijeg stanara u Beogradu (FOTO)

Zaplanjska
Dnevno.rs

Zgrada na Voždovcu na adresi Zaplanjska broj 86a ni po čemu se ne bi razlikovala od desetina sličnih koje postoje u ovom kraju Beograda... tj. da nije Raše!

 

Nema ničeg lepšeg  nego kada među komšijama u zgradi vlada mir i sloga, pa susedi zajedno preduzimaju akcije u uređenju prostora, pomažu jedni drugima i čine da život bude lep i prijatan svima koji žive tu. Upravo to se ovih dana događa u stambenoj zgradi u Zaplanjskoj 86a na Voždovcu koje je ujedinio jedan pas – simpatična lutalica pod imenom Raša.

 

Naravno, nije se Raša oduvek tako zvao. On je bio tek jedan od stotina bezimenih i izgladnelih pasa koji lutaju ulicama Beograda u potrazi za hranom i malo ljubavi. Njegovo traganje se završilo kada je stigao do ove zgrade na Voždovcu.

Pas se prvi put pojavio pre jedno šest meseci pred našim ulazom. Bio je kost i koža! Videla su mu se rebra koliko je bio mršav! Plus, bio je strašno naplašen jer je očigledno imao loša iskustva sa ljudima – priča Natalija koja živi ovde živi.

Međutim, sreća ovog psa dolaskom na Voždovac se promenila. Prvo je dobio hranu, pa ime, pa ogrlicu… naravno, sve to začunjeno sa mnogo ljubavi i pažnje koje su mu vratile poverenje u ljude. 

– Rašu ovde svi hrane. Dobija uredne porcije, a cela zgrada ga voli. Reč je o neverovarno dobrom psu. Nikoga ne napada, svi ga maze, a naročito je pažljiv prema deci koga ga obožavaju. Sada već ceo kraj zna da mi brinemo o Raši – kaže Ranko koji u zgradi drži prodavnicu i koji je i nezvanični Rašin “kum”.

Rešenje za hladne dane

 

Raša sada stalno boravi ispred ove zgrade. Ako i ode negde da prošeta ili pronjuška, brzo se vrati da ponovo uživa u pažnji koju mu ovde pružaju. Spava ispred zgrade, a svi stanari u šali kažu da “u državi u kojoj niko nikoga ne čuva, mirno spavaju jer o njima brine – Raša”.

Kuca je dobila tabletu protiv parazita, a čeka je i vakcinacija. Sa dolaskom hladnijeg vremena komšije su se sastale i jednoglasno je dogovoreno – Raši treba napraviti kućicu!

Zato je ispred ulaza u zgradu postavljena kutija u koju svako može da ubaci svoj prilog za izgradnju zimskog doma za ovu kucu. Pa… ako dolazite u ovaj kraj, obavezno svratite – upoznajte Rašu i priložite neki dinar za njegovu kućicu!