SVE ZATVORENO NA BOŽIĆ: Sutra je PARKING BESPLATAN, a evo do kada DANAS rade prodavnice, pošte, apoteke…

Na Badnji dan prodavnice trgovinskih lanaca rade samo do 18.00. U ponedeljak besplatan parking, prevoz po nedeljnom redu vožnje,

Radnja Prodavnica
Pixabay.com

Na dan Božića, u ponedeljak, vrata svih trgovinskih lanaca biće zatvorena za mušterije, a danas je kupovina neophodnih namirnica za najveći hrišćanski praznik moguća je do 18.00.

Javni gradski prevoz će saobraćati po nedeljnom redu vožnje, dok će parkiranje u zoniranim delovima grada biti besplatno. Na Božić, 7. januara, radiće pojedine gradske pijace do 13 časova, dok će Glavna pošta u Takovskoj ulici biti otvorena non-stop.

PREVOZ, PARKING I TAKSISTI

GRADSKI i međugradski prevoz će u ponedeljak saobraćati po nedeljnom redu vožnje. Naplate parkiranja nema u ponedeljak, dok će javne graža funkcionisati po uobičajenom sistemu naplate, kao i Služba za prenos vozila. Taksisti će na Badnje veče i Božić putnike prevoziti po višoj, odnosno prazničnoj tarifi.

POŠTA

U nedelju i ponedeljak, biće non-stop otvoreni šalteri Glavne pošte u Takovskoj ulici. Za Badnji dan plaćanje računa, podizanje novca i slanje pošiljaka moguće je do 18 časova, i to u onim poslovnicama koje se nalaze u tržnim centrima.

APOTEKE

Kupovina lekova u apotekama “Beograd” građanima će non-stop biti dostupna u objektima u Nemanjinoj ulici, Kralja Milana, u Glavnoj u Zemunu, u Bulevaru maršala Tolbuhina na Novom Beogradu i u Lazarevcu u Ulici Đorđa Kovačevića 27. Na Badnji dan svi objekti apoteka “Beograd” radiće po uobičajenom radnom vremenu.

PRODAVNICE

Trgovinski lanci objekta “Maksi”, “Tempo”, “Roda”, “Idea” i “Lidl” 6. januara će biti otvoreni do 18 časova, dok će u ponedeljak, 7. januara, svi biti zatvoreni za kupce. Tako je i u tržnim centrima.

GRADSKE PIJACE

Do 13.00 biće otvorene kapije pijaca Zemun, Banovo brdo, Bele vode, Palilula i Dušanovac.