SVEDOCI NEZAPAMĆENE TRAGEDIJE U ŽITIŠTU: ‘Čuli smo pucnjavu i dotrčali, a unutra džumbus, žena je već bila mrtva…’

Žitište
Rts/Printscreen

- Čuli smo samo pucnjavu i svi smo strčali dole. Moj stariji sin je radio za šankom u tom lokalu. Kad smo došli tu - džumbus! Žena leži, već je bila mrtva. Pored jedan dečak drži devojčicu na krilu, drži joj glavu... - ovako opisuje krvavi pir koji se dogodio u jednom lokalu u Žitištu jedan od svedoka.

 

Svedoci masakra koji se dogodio noćas u Žitištu kada je Z.S. ušao u kafić i usmrtio svoju bivšu suprugu a nakon nje počeo da puca po ljudima koji su se nalazili u kafiću, rekli su da je ubica bio miran i povučen, te da ništa nije ukazivalo na tragediju.

– Poznat mi je mladić koji je pucao. To je moj prijatelj. On je mom zetu brat od strica. Bio je tih, miran povučen čovek. Verovatno nije mogao da podnese to što se pre oko pola godine rastao sa suprugom. Imali su muško dete. Živeli su odvojeno, a slagali su se dobro što se tiče deteta. Radio je u agenciji za registraciju vozila kod rođenog brata – objašnjava jedan od poznanika ubice i dodaje da Z.S. sigurno nije mogao da se pomiri sa razlazom te se odlučio na ovakav čin.