Švedski triler u prepoznatljivom stilu Laša Keplera: Lovac na zečeve

Skandinavski psihološki triler Lovac na zečeve je šesti po redu roman serijala o detektivu Joni Lini, a odmah po objavljivanju zauzeo je prvo mesto svetskih top-lista bestselera.

Promo Vulkan

Nastao je iz pera čuvenog spisateljskog bračnog para koji se proslavio pod pseudonimom Laš Kepler, a prošle godine osvojio je Golden Missile, najprestižniju poljsku nagradu za kriminalističke romane.

Kad švedskog ministra inostranih poslova ubije neko ko se skriva u senkama njegove luksuzne vile na periferiji Stokholma, izjave jedinog svedoka događaja samo će zbuniti vlasti. Ubica je nemilosrdan i pedantan, ne ostavlja tragove ni dokaze, i krenuo je u akciju, spreman da ponovo ubije.

Za niz misterioznih ubistava jedno je zajedničko – ubica ismeva žrtve recitujući im dečju pesmicu o zečevima pre finalnog čina. Kada zločini postanu međunarodni, sve oči uprte su u Švedsku. Ponašanje ubice prkosi svakoj logici, a policija tapka u mestu: jedina osoba koja bi mogla da reši zagonetku je Jona Lina, bivši policijski inspektor koji služi kaznu u zatvoru zbog nekih starih grehova.

Na intervenciju premijera, sa policajkom Sagom Bauer moraće u tajnosti da uhvati lovca na zečeve pre nego što bude prekasno. Kao i u prethodnim romanima, pratimo razvoj detektiva Line, mračne osobe kojoj je teško diviti se. Sporedni likovi ga dobro dopunjuju, zabavni su i na taj način održavaju policijski proceduralni aspekt priče jakim. Ukoliko ste ljubitelji švedskih trilera i prepoznatljivog stila Laša Keplera, roman Lovac na zečeve držaće vas budnim noćima.

Laš Kepler je pseudonim poznatog spisateljskog bračnog para – Aleksandra i Aleksandre Ahndoril. Aleksandar je rođen u Stokholmu, i bavi se pisanjem i dramaturgijom. Njegova supruga Aleksandra odrasla je u Helsinborgu, danas živi u Stokholmu, i pored pisanja bavi se književnom kritikom. Romane ovog popularnog spisateljskog para, kao i najnoviji – Lovac na zečeve, možete pronaći među izdanjima Vulkan izdavaštva.