SVEMIRSKI BROD: Ovaj muzej OČARAĆE SVE zaljubljenike u “Ratove zvezda” (VIDEO)

svemirski brod
printscreen/youtube

Tvorac "Ratova zvezda" Džordž Lukas odlučio je da otvori muzej u Los Anđelesu, a taj projekat vredan je milijardu dolara!

 

Muzej će se nalaziti u parku za izložbe u Los Anđelesu i u njemu će biti izloženi predmeti iz Lukasovih filmova, posebno iz sage “Ratovi zvezda”. Naravno, u muzeju će se naći i predmeti sa snimanja – “Čarobnjak iz oza” i “Kazablanka”.

Lukas će finansirati skoro celu izgradnju muzeja, koji će se nalaziti na zemljištu od tri hektara. Ono što je najzanimljivije jeste da će izgledati kao ogroman svemirski brod!

Prvobitni plan je bio da izgradnja muzeja bude u Čikagu, ali se od te ideje ubrzo odustalo. Organizator projekta je objavio da je nakon dugog razmišljanja izabran Los Anđeles, ispred San Franciska.

Muzej će se nalaziti u Izložbenom parku u blizini Univerziteta Južna Kalifornija gde je Lukas 1970. godine studirao film i upoznao svoje buduće saradnike, između ostalog i Stivena Spilberga.

Poznati režiser u svojoj kolekciji ima više od 40.000 predmeta, a u muzeju će se naći eksponati poput maske Dart Vejdera, ali i njegova privatna kolekcija koju čine radovi umetnika Normana Rokvela, Edgara Dega, Vinsloua Homera i Pjera-Ogista Renoara.

Lukas je prvi film “Rat zvezda” napravio 1977. godine, a 2012. godine je prodao franšizu Volt Dizniju za četiri milijarde dolara.

Još uvek nije poznato kada će muzej biti otvoren.