ŠVERCOVANA ROBA PRONAĐENA U DVA AUTOMOBILA: Lekari pali na granici zbog parfema i lekova (FOTO)

Carinici su na ulazu graničnog prelaza Gradina, u dva pokušaja krijumčarenja, koji su otkriveni jedan za drugim, u automobilima dvojice doktora zaplenili više od 100 pakovanja lekova i 25 parfema, saopštila je danas Uprava carina Srbije.

Beta/MUP

Najpre su u “golfu” bugarskih registarskih oznaka kojim se u Srbiju iz Bugarske vraćao 45-godišnji doktor iz Pirota carinici pronašli 25 sakrivenih parfema.

Skriveni parfemi pronađeni su ispod rezervne gume u gepeku, a reč je navodno o brendovima “šanel”, “armani”, “džimi ču”, “guči” i drugim.

Kasnije je sprečen još jedan pokušaj krijumčarenja robe u “audiju” niških registarskih oznaka, a zanimljivo je, kako je navela Uprava carina, da je i u ovom slučaju akter bio doktor, 26-godišnji državljanin Srbije.

Beta/MUP

Na pitanje carinskih službenika da li ima nešto da prijavi, putnik je odgovorio da se vraća sa skijanja u Bugarskoj i da nema ništa da deklariše.

Sumnju carinika je pobudio par starih i gotovo neupotrebljivih skija koje je putnik prevozio na krovu automobila. Kako se ispostavilo, one su bile samo kamuflaža za skrivene lekove poreklom iz Grčke.