SVET U PANICI: Peskov otkrio u kojoj situaciji bi Rusija JEDINO iskoristila NUKLEARNO ORUŽJE

Zvaničnik Kremlja je naveo i da su zemlje Zapada zapravo objavile totalni ekonomski rat Rusiji.

Pixabay/Kolaž

Rusija neće koristiti nuklearno oružje u sukobu sa Ukrajinom, bilo kakav ishod rata da bude, već samo u slučaju da joj bude ugroženo “postojanje”, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Imamo koncept bezbednosti koji veoma jasno kaže da samo kada postoji pretnja za postojanje države, u našoj zemlji, možemo da upotrebimo i mi ćemo stvarno upotrebiti nuklearno oružje da otklonimo pretnju po postojanje naše zemlje – izjavio je Peskov američkoj televiziji PBS, prenosi Rojters.

Peskov je rekao i da je nedavni komentar američkog predsednika Džozefa Bajdena o ruskom predsedniku Vladimiru Putinu prilično alarmantan.

Njegova izjava o tome da Putin ne treba ili treba da bude na vlasti u Rusiji je naravno neprihvatljiva. Nije na predsedniku Sjedinjenih Država da odlučuje ko će biti i ko neće biti predsednik Rusije, o tome odlučuje narod Rusije na izborima – izjavio je Peskov američkoj televiziji, prenosi Tas.

Zvaničnik Kremlja je naveo i da su zemlje Zapada zapravo objavile totalni ekonomski rat Rusiji, i da njegova zemlja mora da se prilagodi novim uslovima, koji su, kako je rekao, “prilično neprijateljski”.

Peskov je izjavio i da je NATO preduzeo korake koji utiču na bezbednosne interese Rusije i pre nego što je Moskva pokrenula “specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini”.

Morate da razumete Rusiju. Šta je bio razlog za početak operacije u Ukrajini? Nekoliko decenija smo Zapadu govorili da se plašimo da se NATO pomeri na istok, da se bojimo da se NATO približi našim granicama sa svojom vojnom infrastrukturom, vodite računa o tome, ne gurajte nas u ćošak – rekao je Peskov uz napomenu da Rusija nema planove da napadne bilo koju NATO zemlju, navodi Tas.