Avioni zaobilaze Ukrajinu kao ‘kiša oko Kragujevca’ – Pogledajte kako izgleda nebo iznad nje (FOTO)

Posle pada malezijskog aviona u Ukrajini u blizini granice sa Rusijom, mnoge avio - kompanije objavile su da neće leteti iznad teritorije te države. Ova fotografija pokazuje kako nebo iznad Ukrajine izgleda prazno.

Prošlo je samo nekoliko sati od pada malezijskog aviona iznad teritorije Ukrajine, a u blizini granice sa Rusijom, a mnoge avio-kompanije već preduzimaju mere opreza i otkazuju letove iznad te teritorije.

Ovako izgleda nebo iznad Ukrajine nakon rušenja malezijskog aviona.

Foto:/www.flightradar24.com

Kako AFP javlja, Er Frans je odlučio da izbegava istok Ukrajine, dok Rojters prenosi saopštenje ruske avio – kompanije „Transaero” u kome se navodi da izbegavati ukrajinski vazdušni prostor za sve buduće letove nakon nesreće sa malezijskim avionom.

Ni „Turkiš erlajnz” neće leteti iznad Ukrajine do daljnjeg.

Još nije jasno ko je odgovoran za obaranje malezijskog aviona. U međuvremenu se oglasio i ruski „Aeroflot” i objavio da neće leteti iznad teritorije Ukrajine.

Vazdušni prostor Ukrajine, gde je pao avion nije bio zatvoren za avio – saobraćaj i nije bio predmet restrikcija, saopštila je Međunarodna asocijacija za vazdušni saobraćaj (IATA).