Nora Vitkis (100) iz Velsa uskoro bi trebalo da se uda za svog verenika Malkolma Jatesa koji je od nje mlađi 26 godina. Malkom (74) i Nora su se upoznali na plesu. U vezi su već više od 30 godina, a venčanje je planirano za oktobar.

Nora koja u decembru trebalo da napuni 101 godinu kaže kako želi da se venča pre nego što bude prekasno. Ona se, inače, već udavala u dva navrata.

Radujemo se venčanju. Bojim se da ću još više da ostariti i propustiti priliku – kaže Nora koja je pre radila kao kuvarica u školi.

Haljinu je već pripremila, a prstenje je naručeno. Nakon venčanja će sa porodicom i prijateljima otići u restoran.

Uvek smo zajedno i svuda idemo zajedno. Puno smo putovali, a često smo i plesali. Najviše volimo ča-ča-ča – izjavio je srećni mladoženja, koji je ranije radio kao vozač autobusa.

Nora se rodila 1917. godine i za prvog supruga Freda Tomasa se udala sa 18 godina. Nakon što je on umro, 1970. godine udala se za Berta Vitkisa sa kojim je u braku bila 16 godina. Ima jedno dete. Kaže da je tajna dugovečnog života u kretanju.

Treba biti aktivan. Moj život je zaista bio dobar, uživala sam. Volim da srećem nove ljude i da pričam sa njima. Volim da radim i da izlazim. Sada više nažalost ne plešem jer se ne mogu okrenuti i strah me da ne padnem – kaže Nora i dodaje kako joj mnogi ne veruju kada im kaže da ima 100 godina.

Osim toga, ja se i ne osećam tako i to je najvažnije – rekla je ona.loading...