Bivša prva dama šokirala javnost: ‘Bili smo potuno švorc kada je mom mužu istekao mandat’

Porodica je bila 'skroz švorc' i opterećana računima kada je predsedniku istekao drugi predsednički mandat, rekla je bivša prva dama u danas emitovanom intervjuu.

Porodica Klinton bila je “skroz švorc” i opterećana računima kada je predsedniku Bilu Klintonu istekao drugi predsednički mandat, rekla je bivša prva dama u danas emitovanom intervjuu.

– Izašli smo iz Bele kuće ne samo skroz švorc već i zaduženi. Nismo imali novca kada smo tamo došli i mučili smo se, znate, da sakupimo sredstva za hipoteke, za kuće, za obrazovanje (ćerke) Čelsi. Znate, nije bilo lako – rekla je Hilari Klinton za televiziju ABC.

Republikanci su odmah napali Hilari Klinton, koja se smatra najjačim kandidatom Demokratske stranke za predsedničke izbore 2016. godine, navodeći da nema dodira s realnošću.

Bil Klinton je od odlaska iz Bele kuće 2001. zaradio bogatstvo zahvaljujući honorarima za govore, a Hilari je potom bila senatorka iz države Njujork i potom državna sekretarka u prvoj administraciji predsednika Baraka Obame.

Podaci iz Senata koje je Hilari Klitnon dostavila 2000. pokazuju imovinu između 781.000 dolara i skoro 1,8 miliona dolara. Isti podaci pokazuju da su Klintonovi dugovali između 2,3 i 10,6 miliona dolara.

Porodica Klinton je, prema podacima iz Senata, isplatila svoje dugove 2004. godine, a kada se Hilari Klinton pripremala da preuzme funkciju državnog sekretara 2009, a bogatstvo njene porodice se procenjivalo na između 10 i 50 miliona dolara.

Na reči Hilari Kliton odmah je reagovao predsedavajući Republikanskog nacionalnog odbora Rajns Pribus.

– Koliko je Hilari Klinton van realnosti kada se ‘skroz švorc’ izjednačava s kućama i ogromnim honorarima za govore – naveo je na Tviteru Pribus.