Više desetina ljudi privedeno je tokom noći u regionu Pariza u okviru istrage o prošlonedeljnim napadima u prestonici Francuske, saopštio je policijski izvor.

Navodi se da je osam lica zadržano u pritvoru. “Ova lica će biti ispitivana zbog moguće logističke podrške koju su pružali ubicama, posebno kada je reč o oružju i vozilima”, precizirao je neimenovani izvor.

Policijska akcija sprovedena je u Montružu, kao i u gradovima u oblasti Il de Frans, Šatnej-Malabri i Epine sir Sen.

Više od 200 nemačkih policajaca rano jutros izvelo je racije u ćelijama islamskih ekstremista u i okolini Berlina, a tom prilikom su uhapšene dve osobe, ukljujučujući i vođu grupe koja je nameravala da izvede napad u Siriji.

Akcija belgijske policije, u kojoj su sinoć na istoku zemlje ubijena dvojica osumnjičenih za planiranje skorih terorističkog napada velikih razmera, ukazuje na posvećenost Belgije borbi protiv terorizma, izjavio je premijer te zemlje Šarl Mišel.

– To pokazuje odlučnost ove vlade da se bori protiv onih koji žele da seju strah – rekao je Mišel, a prenela agencija AFP.

Agencija Asošijejted pres navodi da su dve osobe uhapšene pod sumnjom da su regrutovali borce i obezbeđivali novac i opremu za Islamsku državu u Siriji.

Pariska Istočna železnička stanica (Gar de l’Est) zatvorena je i evakuisana posle pretnje bombom.

Neimenovani policijski zvaničnik je rekao da je stanica zatvorena u znak predostrožnosti, ne navodeći više detalja.

 loading...