Ćerke legendarnog B. B. Kinga optužile njegove saradnike: Naš otac je otrovan

Dve naslednice nedavno preminulog legendarnog bluz gitarist B.B. Kinga koje su bile najotvorenije u opisima poslednjih dana velikog muzičara optužile su danas Kingove najbliže saradnike da su ga - otrovali.

 

Ćerke Karen Vilijams i Pati King navode u dokumentu koji je njihov advokat stavio na uvid agenciji Asošiejtid pres (AP) da su Kingova menadžerka Lavern Toni i Kingov lični asistent Majron Džonson ubili njihovog oca.

Sudki patolog Klark kaunti bolnice Džon Fjudenberg izjavio je danas da je autopsija na Kingovom balsamovanom telu obavljena juče, i da će se na rezultate testova čekati do osam nedelja.

Poručnik lasvegaske policije Rej Stajber potvrdio je da detektivi iz odseka za ubistva vrše istragu po ovom pitanju. King je preminuo 14. maja u Las Vegasu, u svom domu.

Toni i Džonson odbili su da komentarišu tvrdnje Kingovih kćerki.

Sudski patolog rekao je da je Kingovo telo vraćeno u mrtvačnicu, i da istraga neće poremetiti planirane komemorativne svečanosti koje bi trebalo da se održe u Memfisu, Tenesi i Indijanoli, Misisipi.

Počasna komemoracija zaslužnom muzičaru biće održana 27. maja u nezvaničnoj prestonici delte Misisipija Memfisu, Tenesi, pa će potom Kingovo telo biti prebačeno u grad u kom je odrastao, Indijanolu, Misisipi.

Mimohod pored tela biće omogućen 29. maja u Muzeju B.B. King u Indijanoli, dok će crkveni ispraćaj biti narednog dana u obližnjoj baptističkoj crkvi Bel grouv.

Muzičar, koji je osim slave i široke prihvaćenosti u karijeri zadobio 15 priznanja Gremi, biće sahranjen u muzeju koji nosi njegovo ime, u Indijanoli.loading...