Ćerke legendarnog pevača optužuju: NAŠ OTAC JE OTROVAN!

Dve naslednice nedavno preminulog legendarnog bluz gitariste B.B. Kinga koje su bile najotvorenije u opisima poslednjih dana velikog muzičara optužile su danas Kingove najbliže saradnike da su ga - otrovali.

 

Kćerke Karen Vilijams i Pati King navode u dokumentu koji je njihov advokat stavio na uvid agenciji Asošiejted pres (AP) da su Kingova menadžerka Lavern Toni i Kingov lični asistent Majron Džonson ubili njihovog oca.

Sudski patolog Klark bolnice Džon Fjudenberg izjavio je danas da je autopsija na Kingovom balsamovanom telu obavljena juče i da će se na rezultate testova čekati do osam nedelja.

Poručnik lasvegaske policije Rej Stajber potvrdio je da detektivi iz odseka za ubistva vrše istragu po ovom pitanju. King je preminuo 14. maja u Las Vegasu, u svom domu.

Toni i Džonson odbili su da komentarišu tvrdnje Kingovih kćerki.

Sudski patolog rekao je da je Kingovo telo vraćeno u mrtvačnicu i da istraga neće poremetiti planirane komemorativne svečanosti koje bi trebalo da se održe u Memfisu, u Tenesiju, i u Indijanoli, u Misisipiju.

Počasna komemoracija zaslužnom muzičaru biće održana 27. maja u nezvaničnoj prestonici delte Misisipija Memfisu, Tenesiju, pa će potom Kingovo telo biti prebačeno u grad u kom je odrastao, Indijanolu, u Misisipiju. Mimohod pored tela biće omogućen 29. maja u Muzeju B.B. King u Indijanoli, dok će crkveni ispraćaj biti narednog dana u obližnjoj baptističkoj crkvi Bel grouv.

Muzičar, koji je osim slave i široke prihvaćenosti u karijeri zadobio 15 priznanja Gremi, biće sahranjen u muzeju koji nosi njegovo ime, u Indijanoli.loading...