Dečak zvani hrabrost: Ovaj mališan pobedio je 27 tumora!

Mnogi od nas su nezahvalni i ne znaju da cene život. Ovo je priča o jednom malom, a velikom hrabrom biću, dečaku koji je pobedio 27 sedam tumora sa svoje nepune dve godine.

Kada su stigli rezultati skenera celog tela osamnaestomesečnog dečaka Kijana Musgrova, lekari nisu polagali velike nade u njegov oporavak, naprotiv, očekivali su najgore.

Naime, na snimku skeleta  malog Kijana jasno se moglo videti 27 crnih tačaka koje su pokrivale noge, limfne čvorove, kičmu i lobanju. Svaka od njih je bila tumor.

Ali posle deset nedelja iscrpljujućih hemoterapija i brojnih operacija, činilo se da su tumori nestali.

Kijanova mama priča, kako je sve počelo na porodičnom letovanju. Naime jednog jutra mali Kijan jednostavno nije mogao da ustane i održi ravnotežu, a kasnije je dobio temperaturu. Njegova mama, odvela je malog Kijana kod lokalnaog lekara, koji je rekao da to nije ništa i da je najverovatnije posledica rasta prvih zubića.

Ubrzo se završilo i letovanje, i čim su doputovali kući, Kijan je počeo da plače i vrišti usled teških bolova. Kijanova mama se uputila u bolnicu, jer je primetila da se nešto zaista ozbiljn dešava sa njenim sinom. Dečak je otišao na rendgen, međutim kad je lekar video da dečak nema nikakvih preloma kostiju, uputio ih je kući.

Prošlo je osam nedelja, a malom Kijanu je bivalo sve gore i gore, i svaki put doktori su govorili da je to neki virus.

– Na kraju sam morala da ga odvedem na analizu krvi u bolnicu ‘ Kraljica Viktorija’, lekari su jedva izvadili krv, dok je moj sin klonuo na mojim rukama – rekla je majka ovog hrabrog dečaka. Pošto su doktori sumnjali na infekciju kostiju, dečaka su zadržali u bolnici.

Testovi krvi pokazali su povišenu sedimentaciju i lekari su ustanovili da dečak ima ćelije tumora. Njegova majka rekla je da joj se u tom trenutku srušio ceo svet i da je doživela veliki šok. Zapravo tek je skener pokazao zastrašujući stepen dečakove bolesti, naime tumori su bili svuda po njegovim kostima.

Print screen: Daily Mail

Tek tada je počela prava borba za ovog malog hrabrog dečaka.

Kijan je počeo sa desetonedeljnom hemoterapijom odmah, operacijama su mu uklonjeni tumori nadbubrežne žlezde kao i limfnih čvorova.

Uz transplataciju matičnih ćelija i pojačane doze hemoterapije dečak je uspeo da pobedi tumor, međutim on se i dalje bori, tako što redovno ide na terapije kako bi se sprečilo ponovno pojavljivanje tumora. Ovo je dokaz da htrabrost i želja za životom treba a bude veća od bilo čega drugog i da svi možemo biti borci, samo je pitanje da li želimo.

Print screen: Daily Mail