FOTO: Putinova ljubimica: Luksuzna jahta Čajka vredna 30 miliona evra na remontu u Hrvatskoj

Predsednički apartman je na trećem 'spratu', a tu se nalaze još četiri kabine, salon, trpezarija i bar. Na najvišoj, sunčanoj palubi su đakuzi, teretana, pokriveni prostor za ručavanje sa roštiljem i barom.

Luksuzna Čajka, službena jahta Vladimira Putina vredna 30 miliona evra, doplovila je na remont u hrvatski Trogir. Reč je o lepotici dugoj 53,8 metara. Saloni, sobe i prostorije za odmor opremljeni su po idejama kreatora Žan-Gija Veržea. U vreme kada je porinuta prvi čovek Rusije bio je Dmitrij Medvedev. Danas ova jahta, koja je plaćena 30 miliona evra „pripada” Vladimiru Putinu i trenutno se nalazi na remontu u Hrvatskoj, u Trogiru.

Luksuzna jahta izgrađena je po nacrtima italijanskog dizajnera Paola Kaljarija. Saloni, sobe i prostorije za odmor namenjeni su za boravak 12 putnika i isto toliko članova posade. Jahta ima četiri palube. Predsednički apartman je na trećem „spratu”, a tu se nalaze još četiri kabine, salon, trpezarija i bar. Na najvišoj, sunčanoj palubi su đakuzi, teretana, pokriveni prostor za ručavanje sa roštiljem i barom.

Jahta je opremljena i vodenim skuterom i brodićem za ribolov.loading...