FOTO+VIDEO: Upoznajte horor pojavu interneta – on je inspirisao mnoge monstruozne zločine

U pitanju je zastrašujuće visoko stvorenje u odelu i bez vidljivog lica. O njemu je napisano toliko priča da je postao kultna ličnost na internetu, iako se u mejnstrim medijima nije puno pominjao.

Ameriku su početkom ove nedelje zapanjile dve dvanaestogodišnjakinje iz Viskonsina koje su sa divljačkih 19 uboda nožem izbole i gotovo ubile svoju školsku koleginicu.

Devojčice su monstruozni zločin planirale od decembra, a navodno su bile inspirisane fiktivnim likom iz internet horor priča.

U pitanju je, svakako, Slendermen, koji je prošle godine opsedao sve sajtove na internetu. U pitanju je zastrašujuće visoko stvorenje u odelu i bez vidljivog lica. O njemu je napisano toliko priča da je postao kultna ličnost na internetu, iako se u mejnstrim medijima nije puno pominjao.

Priča se da je Slendermen nekada zaista i postojao, međutim, najverovatnije je nastao na internetu. Kako piše sajt “Independent”, sajt “Something Awful” je pozvao svoje čitaoce da pošalju fotošopirane slike na kojima će u neki uobičajeni prizor ubaciti fotošopiranu paranormalnu pojavu. Čovek po imenu Erik Knudsen poslao je dve crno – bele fotografije koje prijazuju decu, a pored njih je dodao zastrašujućeg tipa koga je nazvao Slendermen.

U opis slike je dodao da su deca ubijena, a da su fotografi netragom nestali. Knudsen verovatno nije ni sanjao da će ta slika pokrenuti internet fenomen, a kamoli da će inspirisati zločince na krvoločne obračune.

Vremenom su priče o Slendermenu dobijale novu dimenziju, pa se prenela vest da je on u stanju da se teleportuje ili da vrši telesnu metamorfozu. Takođe, može da čita tuđe misli i da briše delove sećanja drugim ljudima. Međutim, u svim pričama je on taj koji ubija, a ne onaj koji podstiče na ubistvo.