FRANCUSKA OKA NIJE SKLOPILA: Cela zemlja u delirijumu, SLAVLJE PRERASLO U NEREDE, radili i VODENI TOPOVI (FOTO, VIDEO)

Francuska je pre tačno 20 godina osvojila prvu titulu svetskog prvaka u fudbalu.

Twitter.com/English_AS

Francuska se pretvorila u ogromnu diskoteku posle pobede na Svetskom prvenstvu u fudbalu, dok je Pariz preplavljen navijačima i gradjanima koji veselo igraju i pevaju, javila je agencija Frans pres.

Mesta predvidjena za slavlja u Parizu oko Ajfelove kule i ispred Trijumfalne kapije, kao i u Lilu, Lionu, Strazburu, Bordou i Marseju, i u manjima mestima u Francuskoj, puna su ljudi koji slave pobedu nad Hrvatskom rezultatom 4:2.

U Parizu se veselo uzvikuje “Pobedili smo”, a mnogi gradjani su poveli decu na ulična slavlja. Pored vatrometa kod Ajfelove kule, oglasila su se večeras i zvona katedrale Notr Dam.

Više od 110.000 pripadnika snaga bezbednosti rasporedjeno je u celoj Francuskoj uoči finalne utakmice.

Francuska, koja se još oporavljaju od niza terorističkih napada od 2015. godine, ovog vikenda je imala prazničnu i slavljeničku atmosferu. U Parizu je prekjuče za državni praznik održana tradicionalna vojna parada.

Pojedini francuski mediji preneli su da je nekoliko izloga prodavnica u aveniji Jelisejskih polja razbijeno. Vlasti su ranije pozvale navijače i gradjane da bezbednost zavisi i od njih.

Makron organizuje prijem za reprezentaciju

Predsednik Francuske Emanuel Makron zahvalio je reprezentaciji svoje zemlje koja je pobedila u finalnoj utakmici Svetskog prvenstva u fudbalu. Makron je na Tviteru velikim slovima napisao “hvala” (merci). On je zajedno sa suprugom Brižit uživo na moskvoskom stadionu pratio utakmicu protiv Hrvatske.

Francuski predsednik je posle utakmice obišao igrače u svlačionici koji su ga veselo dočekali uzvikujući “Živela Francuska!”. Makron će danas posle podne u Jelijsejskoj palati primiti reprezentaciju i njihove porodice.loading...