HAARP je kriv za stravično nevreme koje je pogodilo SAD?

Snežna oluja koja je zadesila Sjedinjene Američke Države se još nije sasvim zaustavila, čak ni posle metar i po snežnog nanosa u nekim delovima države Njujork.

Auditorijumu nije trebalo puno vremena da krene sa iznošenjem teorija zašto se sve to desilo, a pogađate da je jedna od najpominjanijih i najčešćih – HAARP mašina.

HAARP uređaj je nastao na inicijativu američke vojske, i napravljen je finansijama iste i to prvenstveno za istraživanje jonosfere. Smešten je u gradu Gakuna na Aljasci, međutim zbog sveukupne tajnovitosti koja okružuje ovaj projekat, često se spekuliše da se koristi za mnoge druge stvari, osim za ono zbog čega je dizajniran.

Jedna od njih je upravljanje vremenskim prilikama, što u ovom konkretnom slučaju većini američke javnosti i ljudima koji se generalno bave teorijama zavere izgleda i zvuči prilično prijemčivo, jer je snežna oluja došla niotkuda, i kažu da će isto tako i otići. Poznato je da je na Haitiju i u Japanu HAARP izazvao tornado vetrove i tropske oluje, pa se deo američke javnosti pita da li je njihova Vlada usmerilo ovo oružje na svoje stanovnike.

Iako je naučnik Mičio Kaku pre nekoliko nedelja izneo teoriju da će Ameriku pogoditi ovakav tip snežne oluje, i dalje se HAARP spominje sve češće u kontekstu “krivca” za ovu mećavu.

Mada jeste malo verovatno da je HAARP odgovoran za sve ovo, iz nekog razloga ljudi i dalje snažno veruju u tu teoriju. Setimo se samo majskih poplava u Srbiji kada su mnogi prirodnu katastrofu povezivali upravo sa HAARP-om.