Horor u Ukrajini: Demonstranti seku ruku i kopaju oko ukrajinskom policajcu (UZNEMIRUJUĆ VIDEO)

Brutalan zločin dogodio se u jeku protesta u Kijevu. Grupa demonstranata zarobila je pripadnika interventne policijske jedinice 'Berkut' i odvela ga u jedan podrum gde su masakrirali nesrećnog muškarca

Tokom krvavih sukoba u Ukrajini, koji su proteklih dana bili top tema svih svetskih medija, zabeleženi su monstuozni zločini. Ipak, jedan od najjezivijih dogodio se kada su demonstranti zarobili pripadnika policijske jedinice „Berkut” i iskopali mu oko i isekli ruku!

Brutalan zločin dogodio se u jeku protesta u Kijevu. Grupa demonstranata zarobila je policajca i odvela ga u jedan podrum. Na snimku koji se pojavio vidi se da su nesrećnom policajcu iskopali oko i najverovatnije i odsekli šaku.

Nažalost, sudbina masakriranog pripadnika interventne ukrajinske policije nije poznata.

Inače, jedinica „Berkut” smatra se za elitnu policijsku jedinicu u Ukrajini, koja je namenjena za izvršavanje najsloženijih zadataka i praktično predstavlja interventnu ukrajinsku policiju.

Nastala je od sovjetskih specijalnih jedinica OMON, koje su bile u sastavu Ukrajine za vreme SSSR-a. Januara 1992. ukrajinske vlasti donele su odluku da se u svakoj većoj oblasti u zemlji formiraju specijalne jedinice za brzu intervenciju po ugledu na OMON, koje su operativno funkcionisale već početkom sledeće godine.

Glavni zadaci pripadnika tog sastava, čija je oznaka zlatni ukrajinski orao, jesu održavanje reda prilikom masovnih javnih okupljanja, kao što su protesti, koncerti, sportska događanja.

Pogledajte video:loading...