'Hodao sam pod vrelim suncem, više od 30 automobila je prošlo, ali niko nije stao. Odjednom se pojavio kombi sa zvaničnim tablicama i stao. Vozač me pitao dokle idem. Kada sam ušao u vozilo, svi su mi delovali poznato' ispričao je ovaj srećković!

Jedan autostoper u Urugvaju veoma se iznenadio kad mu je stao automobil u kojem su bili predsednik Hose Muhika i njegova supruga, prenosi danas tamošnja štampa.

Radnik fabrike celuloze u mestu Montes del Plata, Gerhald Akosta, nije mogao da se vrati kući autobusom pošto mu je mesečna karta istekla, zbog čega je stao na put i ispružio palac.

– Hodao sam pod vrelim suncem, više od 30 automobila je prošlo, ali niko nije stao. Odjednom se pojavio kombi sa zvaničnim tablicama i stao. Vozač me pitao dokle idem. Kada sam ušao u vozilo, svi su mi delovali poznato, a to su bili predsednik i njegova surpuga – ispričao je Akosta novinarima.

Muhika, koji je stupio na dužnost 1. marta 2014. godine, poznat je po odbojnosti prema protokolu, jednostavnosti i srdačnosti. Često je viđen u javnosti u svakodnevnim aktivnostima, kao što je njegov nedavni odlazak u prodavnicu da kupi dasku za peglanje.loading...