‘Ja sam Muslimanka, moj dečko je Izraelac’: Hoće li ovaj poljubac zaustaviti rat? (FOTO)

Slika dvoje ljudi na kojoj se ljube brzo se proširila društvenim mrežama i postala simbol mira.

– Moj dečko je Jevrej, ja sam Libanka. Prošle nedelje smo bili na odmoru i naš prijatelj je napravio ovu fotografiju. Na njoj je podrška inicijativi “Jevreji i Arapi odbijaju da budu neprijatelji” – izjavila je Sulome Anderson, koja živi i radi u Palestini, prenosi sajt nymag.com.

Kako je rekla, reči je napisala na parčetu papira, a slika je postavljena na Fejsbuku. Nije očekivala da će se tolikom brzinom proširiti internetom.

Fotografija je retvitovana više od 2.000 puta.

Prema njenim rečima, ona i njen dečko Džeremi, koji živi u Izraelu, imali su različita gledišta u vezi sa ratom u Gazi. Kako je vreme odmicalo, složili su se u tome da ljudski životi treba da se poštuju i da je u pitanju samo politika. Pokazala mu je strašne fotografije koje dolaze iz Gaze. Većina ljudi, kako je rekla, ne vidi jadna i bespomoćna tela, koja ne osećaju bol.

Sulome, nakon što je okačila fotografiju, postala je žrtva internet zlostavljanja. Govorili su joj da je ku*kom i ku*vom. Kaže da se u početku plašila, ali da je shvatila da nema potrebe za tim, nakon što se slika proširila.

– Mislim da može da utiče da makar malo promenimo svet – izjavila je Sulome.