JEDNA JE MAJKA: Ova žena je svoju ćerku hrabro izbavila iz ‘kandži’ džihadista (VIDEO)

Majka 19-godišnje devojke rešila je da izbavi ćerku iz 'kandži' džihadista i uputila se u terorističko uporište.

Majka, kojoj je poznato samo ime – Monik, krenula je da spsi ćerku Ajšu, koja je udata za džihadistu u Siriji.

– Nekada moraš da uradiš ono što moraš. Mislim da je ovo ispravan potez – rekla je Monik porodici i prijateljima pre nego što se zaputila na opasan put.

Prošlog meseca joj ćerka, koja je prešla u islam, putem društvenih mreža poslala poziv u pomoć, izrazivši želju da se vrati kući.

Devojka je napravila kobnu grešku udavši se za ozloglašenog holndskog džihadistu, poznatijeg kao Omar Jilmaz.

Djevojka je prešla na islam s 18 godina i udala se za ozloglašenog nizozemskog džihadistu Omara Yilmaza, nakon što je vidjela njegov intervju na televiziji.

Monika je prvo otišla u policiju, ali tamo su samo nemoćno raširili ruke i upozorili je da pazi šta radi, jer bi njeno pomaganje ćerki moglo da se okarakteriše i kao pomoć džihadistima, što je krivično delo.

 

Ignorišući upozorenja, majka je otputovala u Tursku i preko Fejsbuka dogovorila sa ćerkom vreme i mesto sastanka. Zatim se zamotala u burku, prešla granicu i nekako stigla do Rake. Pobegle su nazad u Tursku, gde je Ajša uhapšena jer nema pasoš. Sad tamo čekaju na odgovor turskih vlasti, kod kojih je intervenisalo Ministarstvo spoljnih poslova Holadije sa molbom da im dozvole da se vrate kući još ove nedelje.

– Htela je da se vrati kući, ali nije mogla da napusti Raku bez pomoći – trijumfalno je izjavila hrabra majka.loading...