Jemen: U napadima islamista najmanje 15 mrtvih

Najmanje 15 ljudi poginulo je danas u više napada koje su izveli islamisti povezani sa Al Kaidom u Jemenu, saopštila je vlada te zemlje.

Ministarstvo odbrane Jemena saopštilo je da se najsmrtonosniji napad dogodio u gradu Sajun u blizini vojnih baraka gde je poginulo devet ljudi, javio je AP.

Vlada Jemena pokrenula je veliku ofanzivu ovog proleća u pokušaju da istera islamiste iz njihovih uporišta na jugu zemlje, podseća AP.

SAD finansiraju najveći deo operacija jemenske vlade i pružaju im logističku podršku u borbi protiv pobunjenika.

Islamisti nakratko zauzeli aerodrome na jugoistoku Jemena

Osumnjičeni pripadnici Al Kaide napali su i zauzeli aerodrom u gradu Sajunu u provinciji Hadramavt na jugoistoku Jemene, izjavili su danas zvaničnici.

Militanti su napad izvršili neposredno pred sletanje civilnog putničkog aviona, ali je vojska uspela da preuzme kontrolu nad pistom.

Prema rečima zvaničnika, tri vojnika su ubijena u napadu na aerodrom, a petorica su poginula u istovremenom samoubilačkom napadu na obližnji štab vojske.

Zvaničnici dodaju da su vojnici preuzeli kontrolu nad aerodromom i da je ubijeno šest miliutanata, te da su oslobođeni taoci blokirani u kontrolnom tornju. Uhapšena su četiri militanta, a ostali su pobegli.

Sajun je najveći grad u dolini Hadramavt.loading...