KAKAV PODVIG Da li biste se vi usudili na ovako nešto? (VIDEO+FOTO)

Nik Valenda, akrobata koga zovu 'kralj žice', noćas je uspešno izveo svoj hod po žicama između oblakodera u Čikagu, pri čemu je drugi deo predviđenog puta prešao sa povezom preko očiju.

Nik se ovim podvigom upisao u Ginisovu knjigu rekorda i to za dva dostignuća: najvišu visinu žice po kojoj se hoda sa uzvišenjem i najvišu visinu žice po kojoj se hoda sa povezom preko očiju.

Nikov hod po žici gledaoci su imali prilike da prate uživo na Diskaveri kanalu u preko 220 zemalja sveta. Prvi deo puta, Nik je prelazio između čuvenih oblakodera – zapadnog oblakodera Marina Siti i Leo Barnet zgrade, počevši na visini od 152,4 m i završivši na visini od 204,52 m usled toga što je deo puta bio pod uzvišenjem od 19 stepeni. Drugi deo puta je bio između Marina Siti zapadne zgrade do Marina Siti istočne zgrade i ovaj deo puta, na visini od 165,51 m, Nik je prešao sa povezom preko očiju.

– Neverovatan je osećaj izvesti ovako nešto u Čikagu, gradu koji ima posebno mesto u mom srcu – izjavio je tridesetpetogodišnji Nik Valenda nakon što je uspešno prešao predviđene putanje.

Gledaoci u Srbiji će biti u prilici da reprizu ovog događaja pogledaju u sredu, 5. novembra u 21 sat.