Kako ne bi isprljao cipele, zvaničnika na leđima nosio policajac tokom potrage za nestalim u poplavama

Jedan zvaničnik, kojeg je na leđima nosio lokalni policajac kako ne bi isprljao svoje cipele u poplavljenim područjima u centralnoj Kini, smenjen je nakon žestoke kritike njegovog ponašanja, javila je danas agencija Sinhua.

To je drugi komunistički zvaničnik koji je smenjen u poslednjih nekoliko meseci zbog želje da ne isprljaju obuću. U oba slučaja, njihove fotografije objavljene su na kineskim posećenim društvenim mrežama, na kojima su Kinezi žestoko negodovali.

Incident se dogodio proteklog vikenda tokom potrage za decom nestalom u poplavama u centralnoj kineskoj provinciji Đangsi. Zvaničnik, koji je idetifikovan kao Vang, prihvatio je ponudu lokalnog policajca da ga nosi na leđima kako ne bi isprljao svoje kožne cipele.

Međutim, posle burnih reakcija na društvenim mrežama, kratko je saopšteno da je taj zvaničnik smenjen. Nije navedeno koju funkciju je obavljao.

Drugi lokalni zvaničnik je u oktobru 2013. godine doživeo istu sudbinu. Kako ne bi isprljao svoje luksuzne cipele, taj funkcioner je zamolio jednog seljaka da ga nosi.loading...