Krali na veliko: U gaće strpala 800 evra u metalu!

Policija je uhapsila troje radnika koji su radili na sakupljanju novca iz novinskih automata zbog krađe više desetina hiljada evra.

Troje radnika iz Salcburga (24, 54, 42), zaduženih za sakupljanje sitnog novca iz novinskih automata, danima je  kralo deo novca i firmu oštetio za desetine hiljada evra. Osumnjičeni kradljivci svake nedelje sakupljali su sitni novac kojim građani vikendom, kada trafike ne rade, kupuju dnevne listove. Ovaj trio bio je zadužen za pražnjenje automata širom čitave Zapadne Austrije. Ponedeljkom bi se novac prebrojavao i knjižio. Ispostavilo se da su osumnjičeni gotovo svakodnevno deo novca uzimali i stavljali u platnene vrećice, koje su potom krišom iznosili iz zgrade.

Šef je nakon nekog vremena primetio da se prijavljeno i realno stanje kase ne podudaraju, i 19. februara je podneo prijavu protiv nepoznatog počinioca. Kriminalistička policija je pri izlasku iz firme zaustavila jednu od zaposlenih (42) i kod nje u pronašla 800 evra sitnog novca koji je sakrila u svoje gaćice.

Unjenom automobilu policija je pronašla novčiće u vrednosti od 5000 evra. I u automobilu njenog kolege (24) policija je pronašla ukraden novac. Daljom istragom i posle pretresa kuća troje osumnjičenih utvrđeno je da su firmu oštetili za 50.000 evra!

Po hapšenju su svo troje osumnjičenih priznali krivicu, a prema sopstvenim navodima krali su nezavisno jedni od drugih. Uhapšeni dvadesetčetvorogodišnjak od ukradenog novca je kupovao, nameštaj, garderobu i čak burme za sebe i ženu, a njegov saučesnik (54), je od ukradenog novca kupio automobil od 14.000 evra.