Letelica s drogom srušila se u dvorište zatvora

Bespilotna letelica koja je prenosila drogu srušila se u dvorište jednog zatvora u Dablinu, pošto je dotakla zatvorske bezbednosne kablove i pretrpela oštećenje, a zatvorenici koji su čekali isporuku nisu imali vremena da je preuzmu pre nego što su čuvari naišli.

Reč je o veoma modernoj letelici, kvadrotoru na daljinsko upravljanje opremljenom kamerom i memorijskom karticom, koji je imao uže na kraju kojeg je visio paket sa drogom, prenosi danas francuski list “Figaro” (Le Figaro).

Nije bilo predviđeno da letelica dotakne tlo, već je trebalo da leti dovoljno nisko da bi primalac paketa mogao da preseče uže, ali je sve pošlo po zlu kada je kvadrotor dotakao bezbednosne kablove koji onemogućavaju bekstvo vazdušnim putem te se dron, koji je tom prilikom oštećen, srušio.

Dvadesetak zatvorenika, koji su pojurili ka letelici, uspeli su da se dokopaju jednog dela pošiljke, ali su u tom trenutku naišli čuvari.

Jedan od zatvorenika je zadobio teške povrede ruke kada je pokušao da ponovo podigne u vazduh elisu letelice.

Desetak zatvorenika je smešteno u izolaciju, a jedan od njih je čak progutao deo droge.

Istražitelji se nadaju da će im memorijska kartica letelice omogućiti da saznaju više o tome ko je odgovoran za ovu operaciju i ko je upravljao letelicom izvan zatvorskog kruga.loading...