Ministru unutrašnjih poslova stiglo pismo sa cijanidom!

'Stigla je običnom poštom iz neimenovane skandinavske zemlje. Od početka je bila sumnjiva i prošla je kroz standardnu kontrolu obezbeđenja' rekao je ministar.

Češkom ministru unutrašnjih poslova Milanu Hovanecu stiglo je anonimno pismo sa otrovom na bazi cijanida, potvrdio je danas ministar.

Anonimna pošiljka, samo sa nepoznatom kapsulom, a bez pretećeg pisma, stigla je u češki MUP juče, naslovljena lično na ministra, a poslata je iz Skandinavije.

– Stigla je običnom poštom iz neimenovane skandinavske zemlje. Od početka je bila sumnjiva i prošla je kroz standardnu kontrolu obezbeđenja – rekao je Hovanec češkoj televiziji i dodao da je u pismu prema prvim saznanjima otrov, izgleda na bazi cijanida.

Ministar nije želeo da nagađa ko je mogao da mu pošalje pismo sa otrovom, ali je izjavio da pošiljaoci nisu oni koji su septembra češkoj vladi i predsedniku Milošu Zemanu poslali pisma sa bezopasnim praškom u ime Islamske države kao odmazdu za to što je Češka poslala iračkim Kurdima municiju.

– Neću da nagađam, istragu prepuštam policiji. Moramo ipak da uzmemo u obzir to da smo u MUP počeli da dišemo zločincima za vrat. Počeli smo, recimo, da se borimo protiv narko mafije, a takođe smo pomogli Kurdima u borbi protiv Islamske države – kazao je Hovanec.