Moderna princeza: Hoće li se odreći žurki, kožnih jakni i farmerica zbog uloge kraljice? (FOTO)

Supruga novog španskog kralja, Leticija, princeza od Asturije, priprema se za ulogu buduće kraljice, a javnost od nje očekuje da će se odreći noćnih provoda i odlazaka na rok koncerte, u kafiće i alternativna pozorišta.

Španci očekuju da će moderna princeza, često u kožnoj jakni i farmericama, sada biti odgovorna kraljica.

– Njeni stalni izlasci su prošle godine pokrenuli glasine da je u braku s princom Felipeom nastala kriza. Kraljevska porodica joj je tada rekla da njeni izlasci ostavljaju utisak da nešto nije u redu – izjavio je Hose Apesarena, autor nedavno objavljenje knjige o Felipeu i Leticiji.

Leticija Ortis (42) udala se za Felipea 2004. godine, posle prvog braka s jednim piscem i profesorom književnosti s kojim nema decu. Potiče iz građanske porodice srednje klase.

Leticija je po profesiji novinar. Ona i Felipe imaju dve ćerke, Leonoru i Sofiju od Španije.

– Ona je žena ovog vremena, obrazovana i veoma kulturna. Kada se udala, Leticija nije bila svesna kakvu će ulogu imati. Posle deset godina braka shvatila je da je čeka ogromna odgovornost – rekao je španski novinar Kote Viljar.

Prema njegovim rečima, kada je u januaru kralj Huan Karlos najavio porodici da će se odreći prestola u korist Felipea, princeza nije nijednom izašla u noćni provod, što je “najbolji dokaz da je svesna odgovornosti koja je očekuje”.

Princeza Leticija je inače najmanje popularan član kraljevske porodice. Mnogi je ocenjuju kao hladnu i distanciranu osobu.

Huan Karlos je 2. juna izjavio da abdicira u korist Felipea, koji će u četvrtak biti krunisan posle usvajanja zakona o nasledstvu u španskom parlamentu.