MONSTRUOZNI SNIMAK ZAPALIO INTERNET: Hamas objavio uputstvo ‘Kako pravilno zabiti nož’ (VIDEO)

Video nazvan 'Kako pravilno ubosti', koji objašnjava najsmrtnosnije načine da se neko ubije nožem, a koji se pripisuje Hamasu, cirkuliše na društvenim mrežama Jutjubu, Fejsbuku i Tviteru, javljaju izraelski mediji.

Palestinci se pozivaju da ustanu i zabiju nož, uz instrukcije kako da pobegnu sa mesta napada.

Na snimku se vide dvojica maskiranih ljudi, jedan naoružanom nožem i drugi koji igra žrtvu i objašnjava detaljno kako da se nanosi maksimalna povreda na osetljivim mestima kao što su vrat, stomak i srce.

Prikazano je više različitih tehnika i čitav niz različitah situacija, uključujući i savete kako da se pobegne.

Video je navodno snimio Hamas koji često objavljuje video snimke da promivše svoju ideoligiju i pokušava zastraši izraelsku javnost, navode izraelski mediji.

Klip od 72 sekundi usledio je nakon čitavog niza napada nožem, uglavnom u Jerusalimu ali i u drugim delovima Izraela i na okupiranoj Zapadnoj obali. U njemu se poziva na akciju rečima “Šta čekas, ustani i ubodi”.

Proteklog leta Hamas je objavio snimak na hebrejskom jeziku u kome se pesmom hvali uspesima protiv izraelskih vojnika i napadima na Izraelce.

Takođe je objavljen video na hebrejskom jeziku o nizu napada automobilom na vojnike i civile, u kome je jesenas poginulo četvoro ljudi, uključujući tromesečnu bebu.

Pomenuti video s instrukcijama za napad nožem objavljen je nakon što su dva policajca uboden nožem u petak kraj Lavlje kapije u jerusalimskom starom gradu.