NEKO TRUJE AMERIČKE DIPLOMATE? Političari SAD širom sveta vraćeni kući zbog MISTERIOZNIH SIMPTOMA

Bela Kuća
pixabay.com

Američki Stejt department saopštio je da je iz Kine više diplomata vraćeno u SAD da im se obave lekarski pregledi zbog misterioznih zdravstvenih simptoma sličnih onima koje su prijavile diplomate na Kubi.

 

Portparolka Stejt departmenta Heder Nojert rekla je sinoć da je lekarski tim poslat u Gaungždu u Kini kada se prošlog meseca jedan američki diplomata razboleo, što je ponovo izazvalo strahovanje da je neki rival SAD-a razvio tip akustičnog aparata ili aparata sa nepoznatim mikrotalasima.

Posle procesa selekcije Stejt dipartment je vratio u SAD jedan broj ljudi na detaljnija ispitivanja i kompletnu procenu njihovih simptoma, rekla je Nojert i dodala da je bezbednost američkog osoblja apsolutni prioritet.

Ona je rekla da će lekari pokušati da ustanove da li ti simptomi imaju sličnosti sa simptomima američkih diplomata na Kubi.

Prošle godine 24 američkih diplomata i članova njihovih porodica na Kubi bili su žrtve misterioznih “napada” koji su izazvali povrede nalik povredama mozga.

Kanadske diplomate i njihovi bližnji na Kubi takođe su prijavili čudnu bolest.

SAD su od tad formirale radnu grupu zaduženu da rasvetli ta misteriozna oboljenja koja su pogodila diplomate dve zemlje, rekao je u utorak državni sekretar SAD Majk Pompeo. On tada nije pominjao Kinu i mogući namerni misteriozni napad u toj zemlji.

Pompeo je međutim upozorio da američke diplomate treba da prijave lekarskom osoblju u svojim misijama ukoliko primete nove simptome koji bi mogli da budu povezani sa nedefinisanim zvučnim pojavama.

Među prijavljenim simptomima su vrtoglavica, glavobolja, razni zvuci, umor, kognitivni i vizuelni problemi, problemi s ušima i očima i nesanica, naveo ja Stejt department.