Nemački diplomata proteran iz Moskve!

Rusko Ministarstvo inostranih poslova potvrdilo je izveštaje da je jedan nemački diplomata proteran iz Moskve.

Proterivanje je usledilo kao odgovor na neprijateljski akt Nemačke koja je prethodno proterala jednog ruskog diplomatu, saopštilo je rusko Ministarstvo, preneo je TASS.

Nemačka je u subotu soapštila da je jedan njen diplomata proteran iz Moskve, nakon što su nemačke vlasti proterale ruskog diplomatu koji je radio u Bonu posle izveštaja medija da je reč o špijunu, preneo je Rojters.

Ranije danas rusko Ministarstvo inostranih poslova je saopštilo da je Rusija proterala veći broj poljskih diplomata iz Moskve kao odgovor na raniju odluku Poljske da protera ruske diplomate iz Poljske. Na nesreću, poljske vlasti su preduzele neprijateljski u neosnovanu meru (proterivanje ruskih diplomata), navelo je Ministratsvo u saopštenju, preneo je Tass.

Zbog toga je ruska strana kao odgovor usvojila adekvatne mere i nekoliko poljskih diplomata je već napustilo njenu teritoriju zbog aktivnosti koji nisu kompatibilne sa njihovim statusom.

Francuska novinska agencija AFP navodi da je u saopštenju ruskog Ministarstva inostranih poslova ne navode detalji, ali da se ovakve formulacije koriste kada je u pitanju špijunaža.loading...