Nju niko ne može da nadmaši: Upoznajte devojku koja može da pojede ‘brdo’ viršli

Sonja Tomas, trostruka šampionka u brzom jedenju hot dogova, izgubila je titulu od Miki Sudo, koja je na takmičenju na Koni Ajlendu u SAD, uspela da za 10 minuta pojede 34 viršle u kifli.

Trostruka šampionka Sonja Tomas (47), poznatija kao „Crna udovica” za 10 minuta je uspela da proždere tek 27 i tri četvrtine viršle u kifli na Čuvenom Nejtanovom četvrtojulskom nadmetanju u jedenju hot dogova.

Ova nekadašnja žiteljka Južne Koreje, koja živi u Aleksandriji u Virdžiniji, prošle godine je bila u boljoj formi – tada je za isto vreme uspela da smaže 45 hot dogova.

Nova šampionka u ženskoj konkurenciji je Miki Sudo je iz Las Vegasa koja ima 28 godina.

U muškoj konkurenciji je pobedio Džoi Čestnat zvani „Ralje” (30) iz San Hozea koji je prethodno danas kleknuo pred takmičarkom Nesli Rikasa, svojom dugogodišnjom devojkom, i zaprosio je na šta je ona rekla „da”.

Čestnat je jurio rekord od 70 hot dogova za 10 minuta, pošto je prošle godine potopio konkurenciju, strpavši u usta 69 komada. Ipak, pobedu je odneo sa samo 61 pojedenim hot dogom.

Čestnut je sedmostruki uzastopni šampion u takmičenju koje se svake godine održava nadomak plaže na Koni Ajlendu. On je uspeo da nadmaši prethodnog šampiona u broju uzastopnih pobeda, Takerua Kobajašija zvanog „Cunami”. Pošto je 2010. godine odbio da potpiše ekskluzivnu ugovor s Major League Eating, najvećom organizacijom te vrste u SAD, „Cunamiju” je zabranjeno da se takmiči na Nejtanovom četvrtojulskom nadmetanju u jedenju hot dogova.

„Cunami” će ove godine da nastupi na odvojenom takmičenju na Petoj aveniji na Menhetnu gde će pokušati da za 10 minuta pojede rekordan broj viršli, ali bez kifli.