ODLAZAK SKANDAL MAJSTORA: Preminula umetnica koja je bila u centru afere zbog koje je pala vlada (FOTO)

Svetski mediji danas javljaju da je slavna lepotica iskubila bitku protiv raka i da je juče preminula u svom domu u 60. godini života.

Mendi Rejs Dejvids, čuvena britanska manekenka i zabavljačica, preminula je juče u 60. godini nakon kratke borbe sa rakom, javljaju danas svetski mediji.

Mendi Rejs Dejvids bila je ključna figura u „Ageri Profujmo”, seks skandalu koji je u Britaniji izbio početkom ’60-ih godina prošlog veka.

Foto: Beta

Afera je nastala nakon što je Profjumo, tadašnji ministar odbrane Ujedinjenog kraljevstva imao kratak ljubavni odnos sa striptizetom Kristinom Kiler, a posle toga je lagao kad su ga ispitivali u Parlamentu Ujedinjenog Kraljevstva.

Foto: Beta

Skandal je prisilio Profjuma da podnese ostavku, a vlada Harolda Makmilana je izgubila ugled. Nekoliko meseci nakon skandala i sam Makmilan je dao ostavku što je izazvalo pad vlade.

Mendi Rejs je u to vreme bila igračica u noćnom klubu čije je svedočenje da je bila ljubavnica Lorda Astora skrenulo pažnju na afere državnika u tadašnjoj vladi. Upravo je na zabavi kod Astora Profjumo upoznao Kristinu Kiler što je dovelo do skandala koji je usledio.

Mendi je suđenje donelo ogromnu popularnost i vinulo je u modne vode u kojima je ostala sve do kraja života.