Ovo je čovek koji je ubio vođu Al Kaide Osamu bin Ladena!

On je lovac iz Monatane, koji naročito voli da 'hvata' medvede. On je takođe tajna zvezda tri holivudka filma, ali on je i čovek koji je ubio nekadašnjeg lidera Al Kaide Osamu bin Ladena.

Rob O’Nil (38), koji je izvršio preko 400 borbenih misija i bio odlikovan 52 puta u svojoj karijeri, kao član “S.E.A.L” tima šest, otkriven je kao ubica bin Ladena. On je krajem prošlog meseca rešio da u intervjuu za ”Fox” govori o nemilom događaju.

Njegov otac Tom O’Nil izjavio je da ga dobija svakodnevna pitanja o tome ”da li se plaši Islamske države, sada kada se zna da je njegov sin ubio bivšeg lidera Al Kaide”.

– Svi me pitaju da li smo zabrinuti što će džihadisti doći da nas srede, zato što je Rob javno ovorio. Lično ću nacrtati veliku metu na ulaznim vratima kuće i reći da dođu da nas srede – rekao je Robov otac Tom O’Nil.

Robova odlikovanja uključuju dve srebrne zvezde, četiri bronzane zvezde, J.S.C. medalju za hrabrost, tri citata od Predsedničke Jedinice i pohvalu za hrabrost od vojno-monaričkog korpusa, a tri misije u kojima je učestvovao pretvorene su u holivudske akcione filmove. Jedan od filmova inspirisanih njegovim misijama koji je nagrađen Oskarom je “Kapetan Filips”.

Podsetimo, Osama bin Laden ubijen je u oružanom sukobu u Pakistanu, posle višegodišnje potrage. Mali tim američkih specijalaca iz redova ”Mornaričkih foka” ubio je Bin Ladena u gradu Abotabad, oko 100 kilometara severno od Islamabada. Amerikanci su bin Ladenovo telo sahranili u more.