Pablo Eskobar je odavno na onom svetu, a žitelje jednog sela muče njegovi BIZARNI KUĆNI LJUBIMCI (VIDEO)

Prošlo je više od 20 godina od kako je Pablo Eskobar poginuo u brutalnom okršaju sa policijom, a iza sebe je ostavio svoje ljubimce - nilske konje.

Pablo Eskobar
Wikipedia

Policija je ubila ili zatvorila bandu kolumbijskog narko gospodara, ali četiri nilska konja koje Eskobar kupio od kalifornijskog zoološkog vrta 1980-ih godina ostavljeni su da se razmožavaju i sada se formiralo krdo od približno 35 nilskih konja.

Oni su slobodni i divljaju u mirnom selu Doradal.

Ove životinje su napustile Eskobarov privatni zoo vrt na njegovom imanju u Napulju i sada su najveće slobodno krdo nilskih konja izvan Afrike.

Lokalno stanovništvo sela Doradal ih doživljava kao “kućne ljubimce” i kažu da kada krdo nije na Eskobarovom privatnom ranču, uveče dolazi na rečni kanal.

Dejvid Ečeveri Lopez, biolog iz regionalne korporacije životne sredine Kornare, rekao je da je ovo najveće krdo divljih nilskih konja izvan Afrike.

Oni su se nastanili u severnoj Kolumbiji, a gospodin Ečeveri upozorava da predstavljaju opasnost za lokalno područje i stanovništvo jer ruše ograde i vrše nuždu u rekama.

Ovo je za njih raj. Nema predatora pa su veoma spokojni – izjavio je lokalni veterinar Hairo Leon Enao.

On je dodao i to da je ovo krdo neustrašivo baš poput njihovog vlasnika i predstavlja rizik za kolumbijski biodiverzitet.loading...