Pala u komu na svoj 25. rođendan: Izgubila pamćenje, a umalo i život zbog tampona!

Njoj su ruke otekle, opalo joj je 50 odsto kose i svi nokti, oljuštilo joj se osam slojeva kože, ali uspela je da preživi.

Džoana Kartrajt (27) iz Južnoj Jorkšira pala je u komu u kojoj je provela osam dana nakon što je doživela toksični šok zbog infekcije koju je izazvao tampon.

U početku je Džoana mislila da je u pitanju grip, jer su simptomi bili slični. Nije ni slutila da bi, da nije otišla u bolnicu, za par sati umrla jer su organi zbog infekcije počeli da joj otkazuju.

Kako bi joj spasili život, lekari su je uveli u veštačku komu, da bi njen organizam mogao da se izbori sa agresivnom bakterijom.

U međuvremenu, Džoani su ruke otekle, opalo joj je 50 odsto kose i svi nokti, oljuštilo joj se osam slojeva kože, ali uspela je da preživi.

Tu nije bio kraj njenim mukama. Kada se probudila iz kome, lekari su ustanovili da ima meningitis, i kao posledicu toga, nije mogla da se seti svoje dece:

– Kada sam se probudila iz kome, nisam znala šta se dešava i ničega se nisam sećala. Neko mi je dao sliku moje dece, ali ja nisam znala ko su one. Ljudi su mi pokazivali devojčice i tražili da ih nazovem imenom, ali ja nisam mogla – ispričala je Džoana medijima.

Njeno sećanje nakon buđenja je bilo toliko loše da nije mogla da dovrši običnu rečenicu – dok bi došla do kraja, zaboravila bi zašto je krenula da priča. Zato je oporavak bio jako dug, a i sada, dve godine posle svega, ne može da se seti svih detalja iz prošlosti. Srećom, sada prepoznaje decu.

 loading...